Här kommer iallafall receptet. Väldigt få ingredienser i dessa :)
Smördeg:
300 gram smör
5½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 dl vatten
Blanda rumstempererat smör med mjölet och bakpulver. Blanda ihop till en smulig deg. Häll sedan i vatten och blanda snabbt till en slät deg. Låt degen stå kallt.
Fyllning:
250 gram kärnfria katrinplommon
3 msk socker
ca 2 dl vatten
Klipp plommonen i små strimlor, tillsätt övriga ingredienser och koka långsamt i 20 minuter. Låt smeten svalna och mixa den sedan slät med mixer.
Kavla ut degen och dela den i fyrkanter (ca 7x7 cm). Skär ett hack in mit mitten på alla fyra sidorna. I mitten ska du lägga fyllningen (jag gjorde lite tvärtom denna gång, gjorde alla stjärnor först och klickade sedan i fyllningen)och sedan vika ihop från mitten till kanten. På så vis får du en stjärna. Pensla stjärnorna med ägg och grädda i 225 grader i ca 15 minuter (Skulle alltså varit en kortare stund för mig).
Mammas lilla hjälpreda
Färdiga julstjärnor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar