fredag 9 oktober 2009

Vinterkläder till bebbe

Har lite funderingar kring detta med kläder till bebisen på vintern. Dom får ju absolut inte bli för varm med risken för plötslig spädbarnsdöd och så.

Eftersom bebisen bara kommer ligga nerpackad i vagnen när vi är ute med den och vagnen ska vi ha inomhus när vi inte använder den. Räcker det då med att man har madrass i vagnen, en fårskinnsfäll, mjuk ganska tjock overall (men liksom ingen vinteroverall), en filt/täcke samt skyddet som man knäpper över själv vagnen. I Växjö lär man väl inte behöva en åkpåse också? Känns som bebisen kommer bli jättevarm isåfall. Nån som har några goda råd??

2 kommentarer:

  1. Vi kommer ha åkpåse och inga vinterkläder. Åkpåsen är så lätt att bara knäppa upp om det skulle bli för varmt, men jag vågar absolut inte vara utan (blir ju minusgrader även här i Skåne). Nu fick vi ju med en åkpåse till vagnen så det underlättade ju hela valet för oss ändå.

    Oj såg nu att ni skulle ha täcke eller filt... Ja då tror jag nog man kan skippa åkpåsen. KRAM

    SvaraRadera
  2. vi kommer nog inte ha någon åkpåse, har en fleecefodrad fleeceoverall, lammskinn (är ju värmereglerande), täcke och mjukliftens lock

    SvaraRadera